Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyot álmodott Jamie Oliver, amikor betért a Jaguar Land Rover speciális járműveket készítő részlegéhez, és az autókban megszokott hűtőszekrényen felül egy sor extrát rendelt a készülő mobil konyhájához. Mindent megcsináltak neki.

Mutattuk már nektek a Mercedes-Benz Marco Polo lakóautóját, amivel a frankfurti szalonra utaztunk, és amiben egy kis konyha is helyet kapott. Hűtőszekrény a sörnek, kétlángos gáztűzhely és mosogató csap is volt benne.

És ez mind semmi ahhoz a konyhához képest, amit Jamie Olivernek csináltak a Land Rovernél.

15 perc alatt összedobok valami frisset és finomat, szokta mondani tévéműsorában Jamie, és ezzel a Land Roverrel tényleg kedvére alkothat. A Discovery minden részletét kihasználták valamire.

Először is ott a hátuljából kihúzható komplett konyha, két gázfőzővel és mosogatóval, mint a lakóautókban is szokott lenni. De a Discoveryben messze nem csak lángon lehet főzni. A motortérben lévő edény az erőforrás hőjét hasznosítja, a grillsütő fölött a hűtőmaszkba szúrt nyársat is képes forgatni az autó, de húsdaráló is működtethető innen.

Még nincs vége, ugyanis a hátsó oldalablakok mögött is rekeszek rejtőznek. Az egyikből a konyhakerti növényeket, a másikból pedig a fűszereket veheti ki a szakács.

Az egészet pedig megkoronázták egy 40 colos tévével, ahol Jamie és családja kedvükre nézhetik a főzőműsorokat. Nézd meg videón is, mi minden való ebben a mobil konyhává alakított Discoveryben, és érdemes követni Jamie Oliver csatornáját is, mert a következő hetekben újabb részleteket oszt meg a főzőautójáról.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.