Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hatalmas állú showman hat éve visszavonult a tévézéstől, azóta gyakorlatilag óriási autógyűjteményének él – de az autóipar újdonságai is nagyon érdeklik.

Félórás, nyugis videót forgatott a Jay Leno's Garage Youtube-csatornájára a 70 éves egykori tévésztár a Tesla legújabb modelljéről, pontosabban Modeljéről, az Y-ról. Bár Leno saját bevallása szerint sosem fog kiszeretni a belsőégésű motorokból, azért megértette és méltányolja is az új Teslát. A videó végén konkrétan gratulál is a cégnek a csendes, emissziómentes új kocsihoz, ami szerinte igazán becsületére válik az amerikai iparnak.

A Tesla Model Y alapkivitelében hátsókerék-hajtással és egy motorral készül, az AWD változatnak az első kerekeit is hajtja egy külön villanymotor. A kocsi legerősebb változata 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a legnagyobb akkumulátorral hatótávolsága 507 kilométer egy töltéssel. A Model Y hét üléssel is megrendelhető. Az autó alapára az USA-ban 46 690 dollár (kb. 14,4 millió forint), a Performance csúcsmodell minimum 56 690 dollárba (17,5 millió forint) kerül.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.