Minden húsvétkor a Nevada és Colorado határán fekvő Utahban tartják a Jeep-rajongók találkozóját, és újabban már maga a gyártó is számtalan újdonsággal kedveskedik a vevőinek. Idén például ezekkel a dögös tanulmányautókkal készültek.

#1 Jeep Quicksand

A Quicksand mondjuk nem is igazi terepjáró. Sokkal inkább egy hotrod és egy homokfutó keveréke, amit arra építettek, hogy padlóig nyomd benne a gázt a sivatagban. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a 6,4 literes V8-as Hemi motorral szerelték fel.

#2 Jeep Grand One

Elsőre ez egy sima Grand Cherokee, amit használtan vettek vissza. 5,2 literes V8-asa és négyfokozatú automata váltója is gyári. De ha megnézed, nemcsak teljesen felújították, de öt centivel megemelték, és a nagyobb kerekek miatt ki is szélesítették, a neve Grand One lett. Mennyivel jobban néz ki így a kilencvenes évek olajvállalkozó-autója!

#3 Jeep Safari

Ha nem lenne elég egyértelmű a neve, a Jeep Safari ránézésre is szafarira termett. Van teteje, és ajtókat is találsz rajta, de mind a kettő teljesen átlátszó, fényáteresztő műanyagból készült. Így ha nem maradnál le a látványról, de nem bírod a nyitott autóval szafarizást, ez a neked való Jeep.

#4 Jeep Luminator

A Jeep Luminator neve is beszédes, ennél a tanulmánynál minden a lámpákról szól. Nem elég, hogy a lökhárítóra, a hűtőmaszk elé és még a motorháztetőre is szereltek LED-es fényszórókat, az elöl lévő lámpák a kormánykerék elforgatásával párhuzamban fordulnak el.

#5 Jeep CJ66

Egy régi Jeepnek tűnik, de nagyon nem az, ez a Jeepek Singer Porschéje. Fogtak egy ezredfordulós példányt, és az eredeti Jeep kaszniját húzták rá. Hogy teljes legyen az élmény, egy 5,7 literes Hemi V8-as dolgozik benne, 380 lóerővel, te pedig egy hatfokozatú kézi váltót kapcsolgathatsz. Ugye, milyen kár, hogy ez is csak egy tanulmányautó?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon