Gulf színeket öltött magára a tuningolt Jeep Grand Cherokee
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Trackhawk a Jeep Grand Cherokee csúcsváltozata, amiben 707 lóerős, kompresszoros V8-as motor dolgozik, és bár ez a teljesítmény bőven elégnek hangzik, a Geiger műhelyében rádobtak még egy kicsit.

A Gulf Oil színeit bárki felismeri, aki látott már autóversenyt, a világoskék és narancssárga a hatvanas évek óta olyan legendákon szerepelt, mint a Ford GT és a Porsche 917.

Újabban ugyan egyre több autóra rákerül, és nem feltétlenül illik mindhez – hogy az itt látható Jeep Grand Cherokee melyik kategóriába tartozik, azt inkább döntsd el magad.

Mindenesetre nem akármilyen Jeepről van szó,

a Trackhawk a csúcsmodell, ami a legizmosabb SUV-nek számít, a 6,2 literes, kompresszoros V8-asa gyárilag is 707 lóerőre képes.

Az amerikai autókat átdolgozó német Geiger úgy gondolta, hogy ezt érdemes lehet fokozni, elkészítették hát a tuningolt változatát.

A motor teljesítményét kereken 900 lóerőre növelték,

a legnagyobb nyomatéka 875 helyett 1000 Nm, amivel már rendesen léphet a Jeep, a végsebessége eléri a 312 km/órát. Gyorsabb tehát, mint a Lamborghini Urus, de csaknem feleannyiba kerül, 200 ezer helyett 129 ezer eurót kérnek érte, ami 42 millió forintnak felel meg.

Ez a Jeep pedig még izmosabb lett:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.