Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Három darab Continental GT3 versenyautó indult az idei nürburgringi 24 órás versenyen, és ennek alkalmából az utcai Continental alapjára készített egy limitált szériát a Bentley.

A 24 órás verseny után egyszerűen csak Continental 24 névre keresztelt széria jellegzetessége a versenycsapat színeit idéző dizájn. Ennek megfelelően fekete-sárga és fekete-piros színben készül a Bentley, és a 21 colos kerekek színét is hozzá igazítják. Ha valaki túl feltűnőnek találja ezt a külsőt, akkor felár nélkül kérheti tiszta feketében is.

Mivel a versenyautókat nem szokták díszíteni, ezért a Continental 24-ről is hiányoznak a krómdíszek, helyette mindent feketére fényeztek. Szénszálas anyagból készült elemek is kerültek az autóra, a motorburkolat és a tükörházak karbonból vannak, belül pedig Alcantara borítja az üléseket, ami szintén a versenyautókra utal.

Mivel a széria Continental Supersports elég erős volt, a technikához már nem nyúltak. Mondjuk 710 lóerő és 1017 Nm már elegendő mindenre, de arra biztosan, hogy 3,5 másodperc alatt gyorsuljon százra és 336 km/órát érjen el a Bentley. A limitált szériából 24 darabot készítenek, és még ilyen külsővel is nagy az esély, hogy gyorsan elkel mind.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.