Jenson Button dedikált arany versenycsizmájával az ittas vezetés ellen? Simán!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Johnnie Walker menővé teszi a józan vezetést. Nem is akárhogy.

Fogadjunk, ha megkérdeztük volna, hogy szerinted melyik világmárka tesz a legtöbbet a szittyós vezetés ellen, nem pont egy whiskey-re tippeltél volna. Pedig de. A "Join the Pact - Soha ne igyál, ha vezetsz" jeligére indított kezdeményezéssel a cég arra kéri az embereket, hogy aláírásukkal személyes ígéretet tegyenek arra, hogy soha nem fogyasztanak alkoholt, ha vezetnek.

Ha még nem hallottál volna erről, akkor biztosan meglep a tény, hogy a kampány már tíz éve fut hatalmas sikerrel. A globális nagykövete nem más, mint Mika Hakkinen, de Jenson Button és Fernando Alonso is a csapatot erősítik, ami elég nagy menőség, így nem csoda, ha egyre többen csatlakoznak a falkához.

A program részeként a Johnnie Walker olyan kihelyezett promóciókat tol, ami szintén nem hangzik rosszul: az aláírásokért cserébe „biztonságos hazautakat” biztosít, általában helyi taxivállalatokkal vagy az UBER-rel való együttműködésben. Eddig 1,2 millió kilométernyi hazautat osztogattak szét a kampányban résztvevőknek. A cég Magyarországon a 2015-ös évre azt tűzte ki célul, hogy 10.000 ember csatlakozzon a falkához, amit nem kicsit sikerült túlteljesíteni, hiszen már az év vége előtt húszezer új aláírás gyűlt össze.

A nagy lelkesedés mondjuk érthető, hiszen a belépők között kisorsoltak egy arany színű versenycsizmát, amire maga Jenson Button biggyesztett autogramot. Az ereklyét végül Verkman Norbert vihette haza a Join the Pact kampány évzáró fogadásán (a fenti képen), melyen azt is sikerült megtudnom, hogy képes vagyok whiskey-t inni. (Egy nagyon eldurvult ifjúkori bekarmolás óta azt hittem, hogy a nemes ital szagától is rosszul vagyok, de a fogadáson olyan faja whiskey alapú koktélt nyomtak a kezembe, ami felért egy kényeztető masszázzsal.)

Itt derült ki az is, hogy a kezdeményezés itthoni arca Baronits Gábor lesz, aki elárulta, hogy a színészkedés mellett jövőre autóversenyezni is fog - erre alkalomadtán még visszatérünk-, illetve hogy Londonban nem is olyan régen Mika Hakkinen mellé ülhetett egy versenyautóba, ami - na tippelj! - egy életre feltöltötte motivációval.

Ha szimpatizálsz a kezdeményezéssel, akkor itt vagy itt csatlakozhatsz. Érezd magad megbiztatva, hiszen részegen vezetni nem valami okos dolog - és ezzel a zárszóval pont aktuálisak vagyunk a Szilveszteri hepaj előtt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.