Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem lassít egy percre sem az Audi, máris bemutatják a következő elektromos autójuk prototípusát. A Q4 e-tron egy kompakt méretű szabadidő-terepjáró lesz, amit a Q3-hoz hasonlóan jó eséllyel Győrben gyártanak majd.

Nagyon belecsapott az elektromos autózásba az Audi, még éppen csak most fog megérkezni az e-tron, máris tudjuk, hogy úton van a kupékarosszériás változata e-tron Sportback néven, és prototípusként az e-tron GT-t is bemutatták már, egy sportos limuzint, amivel az Audi nehéz perceket okoz majd a Teslának. És akkor jön is a folytatás, eggyel kisebb méretben.

Genfben leplezik le a Q4 e-tron koncepcióját,

amiről egyelőre nem sokat árultak el. A neve alapján a Q3 sportosabb változatáról van szó, amit vélhetően belsőégésű motorral is kínálnak majd, és egészen eddig úgy lehetett tudni, hogy Q3 Sportback vagy Q4 lesz a neve. A most közzétett terveken egyértelműen Q4-nek hívják.

Az Audinál annyit azért megerősítettek, hogy nem egyszerű koncepcióautóról van szó, hanem egy nagy sorozatban gyártott elektromos autó előzeteséről, aminek a végleges változatát 2020 végén, 2021 elején mutatják be.

Olvasd el, milyen volt vezetni az új Q3-at:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.