Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az első kecskeméti Mercedesek között volt a CLA, a kompakt méretű négyajtós kupé, ami hamarosan átadja a helyét az utódjának. A koncepciója nem változik, de a berendezése sokkal modernebb lesz.

Pontosan hat évvel ezelőtt a detroiti szalonon leplezte le a CLS kistestvérét a Mercedes-Benz, és a CLA azért lett fontosabb számunkra, mert a Shooting Brake karosszériás változatával együtt a kecskeméti gyárban készül.

Az új CLA megtartja elődje koncepcióját, kompakt méretű négyajtós kupé lesz, de már az újabb A-osztály alapjára épül, és megkapja annak dupla kijelzős műszerfalát, érintőpados kormánykerekét és mesterséges intelligenciával felvértezett fedélzeti asszisztensét is.

Az A-osztály időközben megjelent hagyományos lépcsőshátú változatban is, ezért az új CLA még elegánsabb, még stílusosabb formájú lesz, és ezúttal is készül belőle sportkombi.

A Mercedesnél egyelőre csak egy sziluettet mutattak belőle, de nem kell sokat várni a leleplezésére, január 8-án nyit a CES, ahol teljes egészében megnézhető.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.