Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagy port kavart egy texasi tuningcég, a Hennessey, amikor a Lotus Exige alapjára épített szuperautója, a Venom GT gyorsabb tudott lenni, mint a Bugatti Veyron. Most az utódját készülnek bemutatni, aminek már a Chiron lesz a célkeresztjében.

435 km/órával száguldott a Hennessey szuperautója, az 1260 lóerős Venom GT, amivel akár meg is dönthette volna a Bugatti Veyron Grand Sport rekordját a leggyorsabb szériagyártású sportautó címével. Most bejelentették, hogy november elsején leleplezik az utódját, a Venom F5 pedig immár a Chiron legkeményebb ellenfelének készül.

Komolyabban fogtak az új Venom megépítéséhez, hiszen már nem egy Lotus Exige adta az alapokat, hanem teljesen új szénszálas vázat terveztek hozzá, amire egyedi formájú, kivételes aerodinamikájú karosszéria kerül. Az amerikai V8-as motor pedig két turbóval már több mint 1400 lóerőre lesz képes, amihez automatizált váltót kapcsolnak.

Mivel az egyszerűbb szerkezetű Venom F5 közel 500 kilogrammal könnyebb lesz, mint a hasonlóan 1500 lóerős Bugatti Chiron, ezért akár gyorsabb is lehet nála. John Hennessey, a márka első embere szerint a 460 km/óra feletti sebesség is elérhető lesz, persze jó kérdés, hogy milyen gumikon teljesítenék, a Bugattit ugyanis állítólag ez hátráltatja egy új rekord felállításában.

Híres tulajok? Steven Tylernek is volt egy Venom GT-je, de azt a zokni-szandált nehezen bocsátjuk meg neki:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.