Nehéz napjai lesznek a Teslának, ha kijön az elektromos Ferrari

Ott tartunk, hogy már nemcsak a szabadidő-terepjárót tartják megvalósíthatónak a Ferrarinál, de egy leendő elektromos szuperautóról is beszélnek, ami fejfájást okozna a Teslának. Sergio Marchionne Fiat-vezér beszélt erről a detroiti autószalonon.

Néhány év alatt nagyot változott a világ, hiszen a Fiat Chrysler első embere, Sergio Marchionne nemrég még azt mondta, ki van zárva, hogy a Ferrari valaha SUV-t építsen, ugyanakkor ma már egyre többet beszél az olasz márka jövendő szabadidő-terepjárójáról. Most pedig már azt sem tartja kizártnak, hogy a Ferrari egy tisztán elektromos hajtású szuperautót építsen, amivel megnehezítheti a Tesla dolgát.

Még csak egy elképzelés arról, milyen lenne a GTC4Lusso terepesebb változata

Marchionne egyenesen azt szeretné, ha a Ferrari építene elsőként elektromos sportautót, bár ezzel egy kissé elkésett, hiszen a Rimac és más kisszériás gyártók már letettek ilyet az asztalra. Mindenesetre, ha úgy döntenek, hogy elektromos autót készítenek, akkor hamarabb szeretnének piacra lépni vele, mint a már bemutatott új Tesla Roadster, ami 2020-ban érkezik. A Fiat-vezér más érdekes kijelentést is tett, hiszen szerinte

Szerinte az elektromos autóval csak akkor lehet profitot termelni, ha a kínálat csúcsán, nagyon drágán kínálják őket, és ez az oka annak, hogy a Ferrarival előbb lépnének be erre a piacra, mint a Fiattal – aminek már volt elektromos autója az 500-ból, és nagy veszteség is volt minden egyes példánya a gyártó számára. Mielőtt az elektromos Ferrari megérkezne, megismerhetjük az SUV-t, amivel kapcsolatban Marchionne leszögezte:

úgyhogy a Rimac és a Tesla által nyújtott élményt látva egyelőre az elektromos hajtású Ferrari miatt sincs miért aggódnunk.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon