Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem járhat akármivel a Batmobile és K.I.T.T. tervezője, ezért George Barris saját magának is filmes stílusú autót épített. Nem csak a színe egyedi ennek a Ferrari 308 GTS-nek: a digitális műszerfala láttán még Michael Knight is elismerően bólintana.

George Barris nevét lehet, hogy még nem hallottad, de az általa tervezett autókat biztosan ismered, hiszen olyan filmek négykerekűin dolgozott, mint a Knight Rider, a Starsky és Hutch, vagy a Hazárd megye lordjai. De K.I.T.T. tervezője nem járhat akármivel, a saját kocsija is éppen úgy nézett ki, mintha egy filmhez készült volna. Igazából szerepelt is a Knight Rider egyik epizódjában.

Barris 1978-ban vásárolta meg a 250 lóerős V8-assal szerelt, targatetős 308 GTS-t, és természetesen alaposan átalakította. A drámai hatás érdekében kiszélesítette a kerékjáratokat, és szélesebb abroncsokat tett alájuk, a bukólámpákat a hűtőrács alá tett fényszórók helyettesítik, az aranyszínű BBS felnikhez pedig nagyszerűen illik a karosszéria arany és barna fényezése.

Belül éppen úgy néz ki a 308 GTS, ahogyan a hetvenes-nyolcvanas években a jövőt elképzelték.

A műszereket digitális kijelzőkre cserélték, de egy autótelefon, egy Sony kistévé és egy Kenwood hifi is helyet kapott benne. Mintha K.I.T.T. ellenfele lenne, és igazából az is volt a Knight Rider egyik epizódjában. Még csak 13 ezer kilométert sem futott, és most a Barrett-Jackson aukcióján keresnek neki új gazdát.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.