Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még nem veterán, de már elég idős ahhoz, hogy ne akard mindenáron az új autókhoz mérni ezt a Mercedes-Benz kabriót, még akkor is, ha az ára azokéval vetekszik. A gyári műhelyből került ki újszerű állapotban ez a 24 éves E 320 Cabriolet.

1994-ben készült ez az E 320 Cabriolet, ami nemrég került vissza az Egyesült Államokból. Egyenesen a Mercedes-Benz Classic központjába vitték, ahol újszerű állapotba hozták az egyébként is megkímélt, 24 éves korára alig 60 ezer kilométert futott gépet. Még a mérföldes óráját is kilométeresre cserélték, hogy ne kelljen a számolással bajlódnod.

A 124-es sorozatból ez már a modellfrissített változat, amit a fehér burájú irányjelzőkről és az új hűtőmaszkról ismerhetsz fel, a neve ekkor lett hivatalosan is E-osztály. A motorja is újdonság volt, a korábbi háromezres helyére egy 3,2 literes hathengeres került, ugyanúgy 220 lóerővel, de több és korábban ébredő nyomatékkal.

Ha már benne ülsz, akkor kiélvezheted, hogy ez az egyik legkényelmesebb négyüléses kabrió, ami tökéletes állapotnak örvend. A rádiója még kazettás, úgyhogy csak a régi kedvenceid jöhetnek szóba, de az ablakok, az ülések és még a kormányoszlop állítása is elektromos. Az ára egy új Mercedesével vetekszik, közel 60 ezer eurót, azaz 19,5 millió forintot kérnek érte a gyáriak.

Nézd meg ezt is:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.