Rendőrségi motorkerékpárt is tervez már a Kalasnyikov
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem olyan régen olvashattál a Kalasnyikov által tervezett motorkerékpárról, a világ legismertebb gépfegyverének gyártója pedig nemrég a rendőrségnek szánt motorbicikli és tricikli első példányait is megmutatta.

A hadseregnek gyártott motorkerékpárját már láttuk a Kalasnyikovnak, most pedig a rendőrség számára készített járműveit leplezte le az AK-47-es gyártója. A két modell közül a Pulsar névre keresztelt motorkerékpár az ígéretesebb, ráadásul a katonai modellhez képest ez már egészen mutatós burkolatot kapott.

Nem árultak el sokat róla, csak annyit, hogy tisztán elektromos hajtású, 20 lóerős motor mozgatja, legfeljebb 100 km/órás sebességgel, a hatótávja pedig egy feltöltéssel 150 kilométer. Első körben 30 darabbal készült el a Kalasnyikov, a motorokat pedig már be is vetették, a foci-világbajnokságon szolgáló rendőrök használják.

Szintén a rendőrségnek szánták azt a háromkerekű járművet, amihez a Renault Twizy adhatta az ihletet, és négy példánya készült el. Az Ovum nevű kétüléses tricikli is elektromos, és ez is mintegy 150 kilométernyi szolgálatra elegendő két töltés között, de nem olyan fürge, maximum 30 km/órával hajthat – autós üldözésre nem ezzel fognak indulni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.