A fordulatszámmérőn ki van írva, hogy 1000, meg 2000, egészen 6000-ig. Havas úton is tolta neki Vogel, egészen Nyugat-Berlinig. Ott megállt, Donovan meg...

Éppen mostanság került a vászonra a kezdő, elsőfilmes Steven Spielberg filmje, a Kémek hídja, melyről Gergő kartárs már beszámolt nektek, sőt, egész jól pontozta a művet. Elmesélte, milyen fasza kis film ez Tom Hanksszel, a vidám hidegháborús időkről, de nem beszélt arról, hogy idén ebben a filmben domborít a legszebb autó szerepében ez a csodaszép Volvo P1800.

Vogel, a német kapcsolat, az NDK-kém, aki szeretne egy asztalhoz ülni a nagykutyákkal, ő a gazdája ennek az elképesztően megrajzolt járgánynak. A P1800 egy igazi sportautó, 1961-től egészen 1973-ig gyártotta a skandináv márka, de már a hatvanas évek előtt megkezdődtek a munkálatok. A cél az volt, hogy ezzel a modellel oda tudjanak férni az európiai és amerikai piacokra, annak ellenére, hogy a közvetlen előd P1900 csúfosan megbukott (mindösszesen 68 eladott példányszámmal).A támadás jól sikerült, 1800 ccm és 100 lóerő elég volt ebbe a zseniális kasztniba, hogy tízezrek szeressék meg annyira, hogy ki is nyíljon a pénztárca. Közel 180 km/h-s sebességével pedig még ma is elismerően biccentenénk, ha elhaladna mellettünk Siófok felé a 71-es kilométerkőnél.

De mi nyilván nem Siófokra mennénk vele. Oda bűn lemenni egy ilyen vassal. Ezzel a Káli-medencébe mennénk, aztán meg egyből az Alpokba, és vinnénk szivart is, meg konyakot. Meg nőt. Imádnánk. Minden benzinkúton lemosnánk, és egyenként beszélgetnénk el a felkenődött muslicákkal, hogy "ez itt nem a te szobád". Azért, mert olyan szép. Olyan nagyon.

Nemcsak nekünk, és Vogel tisztnek nyerte el a tetszését a skandináv négykerekű, sok filmben ültek benne már szerencsések, még maga "Az angyal", Roger Moore segge is csúszkált a bőrben az élesebb kanyarokban.


Szeretnéd, mi? Még kombiban is olyan gyönyörű, hogy egyből hármasikreket akarsz! Ehhez még csak igazán gazdagnak sem kell lenned (mármint az autóhoz, a hármasikrek az nagyon drága), elég, ha lemondasz pár dologról (mondjuk 10 év nyaralásról), és már be is tolhatsz egy ilyet a garázsba, de már akár 10 000 eurótól is megszerezhető a gép a német piacon. A jobb darabokért azért 20 000–50 000 eurót kell leszurkolni, aztán mehetsz a Káli-medencébe, viheted a konyakod. Meg a nőt.

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon