Kétséges lehet a Szingapúri Nagydíj 2017 után
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bernie Ecclestone arra figyelmeztet, hogy a nagyon is népszerű Szingapúri Nagydíj eltűnhet a Forma-1 naptárjából, miután lejár a szerződésük 2017 végén.

A helyszín, amely 2008 óta ad otthont a Forma-1-nek mindig is a nagydíjak közösségének a legkedveltebb célpontjai közé tartozott, nem utolsó sorban a magávalragadó hangulata miatt, ami annak az eredménye, hogy a pálya a Marina Bay éjszaka kivilágított utcáin helyezkedik el.

Egy interjúban a német Auto Motor und Sporttal, Ecclestone komoly kétségeiről számolt be a Szingapúri Nagydíj jövőjét illetően. Úgy véli, a verseny szervezői nem hosszabbítanák meg a jelenlegi szerződést 2017 után.

“Nézd, mit tettünk Szingapúrért – mondta. – Igen. A nagydíj rengeteg pénzbe kerül Szingapúrnak, de mi is nagyon sok pénzt adtunk nekik. Szingapúr hirtelen több lett, mint csak egy reptér ahová, vagy ahonnan repülünk. Most úgy gondolják, hogy elérték a céljaikat, és nem akarnak többé nagydíjat.”

A Szingapúr GP szóvivője nem kommentálná ezt a spekulációt, de azt elmondta, hogy még nem született döntés a szerződés meghosszabbításáról.

A közlemúltban jelentették, hogy a malajziai szervezők is töprengnek azon, hogy ők is kiszálljanak a Forma-1-ből.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.