Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Új kategória meghódítására készül a Mercedes-Benz, hiszen még sosem készítettek ilyen autót a háromágú csillagos emblémával. Néhány részletét már most felvillantották, és van közte meglepetés.

Divatosak a platós terepjárók, ezért is érdekes, hogy a prémiumgyártók eddig nem vetették meg a lábukat ebben a kategóriában. A Mercedes-Benz lehet az első, amely beadja a derekát, és pick-upot készít, bejelentették ugyanis, hogy október 25-én mutatják be egy új platós terepjáró prototípusát.

A márka ezen irányú terveit eddig is tudtuk, de az előzetes videóval sikerült meglepni minket. A koncepció ugyanis nem valamelyik masszív Mercedes-terepjáró, például a GLE vagy a GLS jellegzetes frontrészét kapja. A videón látható nyújtott fényszórók, rácsos hűtőmaszk és sportos lökhárító inkább az AMG GT-t juttatja eszünkbe.

Az oldalnézet azonban egyértelműen elárulja, hogy a Nissan Navara testvérmodelljéről van szó, akárcsak a Renault Alaskan esetében. Hogy a Mercedes-formatervezők mit hoztak ki a japán pick-up alapformájából, néhány napon belül kiderül. A korábbi terveken egyébként még így nézett ki az autó:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.