A Kia részleteiben már megmutatta az új elektromos autóját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Kia még ebben a hónapban bemutatja az új, eleve elektromosnak tervezett autóját, aminek most a nevét és néhány részletét fedte fel.

2027-ig összesen hét új elektromos autót mutat be a Kia, és a koreai márkának már most is van egy pár villanyautója, mint az e-Niro és az e-Soul.

A következő újdonságot még ebben a hónapban leleplezik, és ez lesz az első olyan Kia, amit az alapoktól kezdve eleve elektromos autónak terveztek, és ami az erre a célra létrehozott E-GMP padlólemezre épül.

Az előzeteshez néhány sejtelmes képet is csatolt a Kia, amiből kiderül, hogy nagyvonalakban a 2019-ből származó Futuron tanulmányautót váltják vele valóra, elég látványos fényei lesznek elöl és hátul is.

A formája még lehet izgalmas, de a neve nem lett túl fantáziadús, EV6-nak fogják hívni.

A Kia ezzel vezeti be az elektromos autóknak szánt új típusjelzési rendszerét, ami szerint az autó neve mindig EV-vel kezdődik, az utána következő szám pedig a típus helyét mutatja a kínálatban. Lehetett volna ötletesebb, jobban csengő neve, de az EV6-ról legalább rögtön tudod, hogy mit takar.

A műszaki részletekről egyelőre semmit sem árultak el, de ha az Ioniq 5 testvérmodellje lesz az EV6, akkor

58 és 72,6 kilowattórás akkumulátor közül lehet választani, a hatótáv pedig a 480 kilométert is elérheti. Hamarosan úgyis minden kiderül róla.

Az előzetes alapján a 2019-ben bemutatott Futuron tanulmányautót váltja valóra a Kia, persze nem ennyire futurisztikus formában

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.