Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyönyörű új modellt mutatott be a Kia, és a K8-nak szerintünk ott lenne a helye a prémiumautók között, de nem biztos, hogy valaha is látunk egyet élőben.

A Kia egészen nagy autókat is gyárt, csak az európai utakra nem jutnak el. Az itteni kínálatban a Stinger a csúcsmodell, az Optima pedig éppen lekerül a kínálatból, pedig két ezeknél is nagyobb típusa van a gyártónak. Az egyiket a koreai piacon K7, az amerikain Cadenza néven árulják, és most jelent meg az új generációja, immár K8 néven.

Az orrán ott van a nagy tigrisorr-hűtőmaszk, de már krómozott keret nélkül, egészen érdekes mintával. A hátsó lámpák a legújabb divat szerint fénycsíkot adnak ki, és oldalra is került egy érdekesség, egy apró uszony a leghátsó ablakra.

de nagyon valószínű, hogy hátsókerék-hajtású lesz a K8, opcióként összkerékhajtással, a motorok kínálata pedig a 2,5 literes, turbós négyhengerestől a 3,3 literes biturbó V6-oson át a 3,8 literes V6-osig terjedhet.

Az 5,02 méter hosszú Kia, amely akár a prémiumautók közt is megállná a helyét, egészen biztos, hogy nem jut el az európai kereskedésekbe, még az is lehet, hogy az Egyesült Államokba sem. A koreai cég ott ugyanis már a Genesis márkát szeretné helyzetbe hozni a Lexus és az Infiniti, és persze a német prémiumgyártók ellenfeleként.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.