Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a legtöbb Forma–1-es pilóta álma, hogy egyszer a legendás Ferrari színeiben versenyezzen, ez azonban nem mindenkinek jön össze. Mark Webber például nagyon közel volt hozzá, de végül kihátrált a dologból.

Webber 2007-től már a Red Bull versenyzője volt, amivel 2010-ben, 2011-ben és visszavonulása évében, azaz 2013-ban is a csúcsra ért, ami esetében világbajnoki 3. helyezést jelentetett. Ezzel a teljesítményével fel is keltette a Ferrari figyelmét, amely 2012 során szerződést ajánlott neki, az ausztrál végül nemet mondott Maranellóra. És hogy miért? A Channel 4-nak elárulta:

„Monte-Carlóban tárgyaltunk Stefanóval (Stefano Domenicali, a Ferrari akkori csapatfőnöke – a szerk.) és egészen közel voltunk a megegyezéshez, de nem lett belőle semmi. Pedig nagyon vártam, hogy együtt dolgozhassunk, de a szerződés hossza bökkenőt jelentett számomra.”

Ment ugyanis a cicaharc a Ferrari akkori elnöke, Luca di Montezemolo és a pilóta akkori menedzsere, Flavio Briatore között, aminek az lett az eredménye, hogy a maranellóiak csak egy plusz egy éves szerződést kínáltak Webbernek, aki pedig fix kétéves szerződést szeretett volna, így maradt a Red Bullnál, majd 2013-ban visszavonult az F1-től.

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon