Azerbajdzsánban két futam után rájöttek, hogy nem a Forma–1-től lendül fel az ország gazdasága. Új szerződést szeretnének, különben lelépnek a sportágból.

Mindenkit meglepett, amikor kiderült, hogy az autósport múlttal egyáltalán nem rendelkező Baku 2016-tól F1-es nagydíjnak ad otthont. A megállapodást első körben öt évre kötötték, azaz a rendezési jogok 2020-ig érvényesek, az azeriek viszont már most újratárgyalnák, mert a szerződést elfogadhatatlannak tartják:

„Beszélni fogunk a kereskedelmi és a szponzorációs jogokról, valamint az éves licencdíjról. Tudni szeretnénk, miért fizetünk ennyit. Természetesen a célunk, ahogy a sportág új vezetésének is az, hogy továbbra is legyen nálunk verseny.”

Vagyis a probléma az anyagiakban rejlik, Baku ugyąnis az F1-től várta a gazdaság fellendülését, valamint azt, hogy így majd vonzóbb turisztikai célponttá válik – úgy tűnik, eddig egyik sem jött össze, pedig a 2017-es idény egyik legemlékezetesebb versenye éppen az Azeri Nagydíj volt, főleg Hamilton és Vettel ütközésének köszönhetően:

A helyére lenne jelentkező, ráadásul Tunézia eléggé meggyőző látványtervvel jelentkezett be.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon