A jövőben egyterűt is gyártana a Tesla, ezért ehhez a kategóriához is egyre több gyártó kapott kedvet, például a kínai Iconiq Motors is. Meggyőző nevek dolgoznak a prototípuson.

A tervei között említette egy Tesla egyterű bemutatását Elon Musk, és ennek nyomán egyre több riválisáról fogunk majd hallani. A kínai Iconiq Motors azonban már egy ideje készülődik saját hétszemélyes elektromos egyterűjével, amelyen a szakmában elismert nevek dolgoznak.

Az Iconiq Seven névre keresztelt prototípus futurisztikus formájáért a Studiotorino felel. Az olasz céget Alfredo Stola alapította, akinek hasonló nevű nagyapja 1919-ben nyitotta meg saját karosszériaépítő műhelyét, és főleg a Lanciától kapott megrendeléseket.

Az első prototípust pedig a libanoni W Motors építette meg, az ő nevükhöz fűződik a Fenyr Supersport és a Lykan Hypersport is. A nevük talán nem hangzik ismerősen, de az utóbbi, 750 lóerős RUF Porsche-motoros sportkocsi volt a Halálos iramban 7 felhőkarcolókon átugrató sztárja.

A kínai egyterű persze nem Porsche-motort, hanem elektromos hajtást kap, amit pedig az osztrák Magna Steyr szállít nekik. A cég több autómárkának gyárt megbízásból, 1979 óta náluk készül a G-osztály, ők gyártották a Saab 9-3 Cabriót és az európai Chrysler Voyagert, most pedig a MINI Countryman gördül ki tőlük, de az SLS AMG alumínium karosszériáját is a Magna készítette. Ilyen beszállítókkal pedig akár még lehet is valami az Iconiq Motors egyterűjéből.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon