Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

380 lóerő, összkerékhajtás, szárnyas ajtók és kagylóülések egy Hyundaiban: az RN30 koncepció megmutatja, hogy a koreaiak komolyan gondolják, ha tuningról van szó.

Szinte rá sem lehet ismerni, pedig a szintén most bemutatott új i30 adja az alapját annak a tanulmányautónak, amivel Párizsban kápráztat a Hyundai. Az RN30 névre keresztelt prototípust ugyanis nem egyszerűen légterelő szárnyakkal látták el, de a karosszériát is alaposan átszabták. A szélessége 1,95 méteresre nőtt, a tetőt pedig 8 centivel alacsonyabbra építették, így csak 1,36 méter magas az autó.

Felfelé nyílnak az ajtók, odabent a versenyautók hangulata fogad, és a lemezek alatti technika sem kevésbé nagyvonalú. Egy kétliteres, turbós négyhengerest tettek bele, ami 380 lóerőre és 451 Nm leadására képes, ráadásul mind a négy kereket mozgatja. Az RN30 a raliautók paramétereivel rendelkezik, így nemcsak a megjelenése, hanem a képessége sem sokban maradhat el azoktól. Nem kerül gyártásba, ebben a formában legalábbis, de mindennél jobb jelét adja annak, mire számíthatunk majd az i30 N sportváltozatánál.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.