Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint egy versenygép, olyan brutális paraméterekkel rendelkezik a BMW legújabb motorja. A szénszálas anyagból készült gép könnyebb, mint gondolnád, a kihegyezett motorja pedig 215 lóerőt teljesít, amivel félelmetes dolgokra lehet képes.

Biztosan álmodoztál már róla, milyen lenne, ha egy MotoGP vagy Superbike versenygéppel falhatnád a kilométereket egy pályán, és most a BMW néhány tehetős szerencsésnek megadja ezt az élményt. A márka kínálatának eddigi legdurvább darabja igazi versenygép, nem csak úgy néz ki, de azokhoz mérhető dolgokra is képes.

De még a kerekeket is könnyűfém helyett szénszálas anyagból formázták, és a lítiumion akkumulátor is hozzájárul ahhoz, hogy a BMW legújabb versenygépe még tele tankkal is csak 171 kilogrammot nyomjon a mérlegen.

Az Öhlins felfüggesztés és a Brembo fékrendszer egyenesen a Superbike versenygépről érkezett, hogy pályán se valljon szégyent a HP4 Race.

Az elektronikája is a versenymotoroké, hiszen van benne rajtautomatika, az adatokat telemetria rögzíti, és a bokszutcához jól jön a sebességkorlátozó rendszer. De kipörgésgátló és egykerekezés-gátló is került bele, amit a tudásodhoz illő fokozatba állíthatsz.

Csak 750 példányt készít belőle a BMW, ami soknak hangzik, de így is kevesen engedhetik majd meg maguknak, hiszen a hírek szerint 80 ezer euróba kerül majd, a 25 millió forint pedig már az autók között is elképesztő összegnek számít.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.