Teljesen lecsupaszítva élményautóvá vált ez a Lexus

Eredetileg prémium szedánnak épült, de most teljesen más célokat szolgál ez a 2006-os Lexus IS 350. A tulajdonosa egy olyan műhelybe vitte be, ahol autók lecsupaszításával építenek élménygépeket, és éppen ez lett ebből a példányból is.

Az alabamai Krowrx azzal foglalkozik, hogy eredeti karosszériájuktól szabadít meg autókat azért, hogy kényelmes luxusmodellből igazi élménygépet varázsoljon belőlük. A legújabb alkotásuk egy 12 éves Lexus IS 350 alapjára épült, pontosabban csak annak alapjait tartalmazza, a borítást teljesen leszedték róla, a helyére csővázat alkottak. De olyan ügyesen, hogy az orra kiadja a Lexus jellegzetes hűtőmaszkját, ami egyébként csak később jelent meg a márka típusain.

A beavatkozás során mintegy 450 kilogrammtól szabadították meg a Lexust, aminek megmaradt az eredeti kormánykereke, de az ülései helyére Sparco kagylók kerültek.

Még az automata váltót is meghagyták, hiszen ezzel is képes 110 km/óránál is kipörgetni a hátsó kerekeket, az IS ugyanis hátsókerekes.

Az IS Exo névre keresztelt alkotáshoz hasonló élménygép építése 4-6000 dollárba kerül, és a másfélmillió forintnak megfelelő összeg nem tűnik soknak egy ilyen játékszer építéséhez. Igaz, fel kell hozzá áldozni egy kifogástalan műszaki állapotban lévő Lexust is.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon