Látványos videóban, ahogy egy Kia Ferrarit, Porschét és Lamborghinit eszik reggelire
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha azt mondanád, egy gyorsulási versenyen nem fair egy elektromos autót odapakolni a benzines nagyok mellé, biztosan nem kezdenénk el veled vitatkozni.

Mire ugyanis egy belső égésű motorban a nyomaték felépül, az elektromos gyakorlatilag a pedál lenyomásának első tizedmásodpercében oda tudja pakolni az aszfaltra a motor csúcsnyomatékát. Nem igazán kiegyenlített tehát egy ilyen küzdelem és hogy mennyire nem, azt most a Kia meg is mutatja.

A néhány napja bemutatott elektromos autójának csúcsmodelljét, az EV6 GT-t állították rajtvonalhoz olyan nagyágyúkkal, mint a Lamborghini Urus, a Mercedes-AMG GT, a McLaren 570S, a Porsche 911 Targa 4 és a Ferrarri California T. Igen, jól látjátok, a Porschétól még csak véletlenül sem a Taycan érkezik, amivel pedig biztosan érdekesebb lett volna a mutatvány.

Ezek pedig olyan adatok, melyekkel nem igazán lehet vitatkozni, és bizony a fenti ellenfelekkel lenyomott negyed mérföldes gyorsulási verseny eredménye is ezt mutatja.

Egyedül a McLarennek sikerült megfogni a dél-koreai gyártó bivalyerős családi villanyautóját, a többiek mind utána végeztek. Ez pedig simán hírértékű, még akkor is, ha a villanymotornak ez a tulajdonsága – mármint hogy elképesztő gyorsulást lehet belőle kisajtolni – nem sokáig fogja már ennyire meglepni a vásárlóközönséget.

Az autóról itt olvashatsz bővebben:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.