Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az F1 egyik legcikibb rekordját tartó pilótától kérdezték többek között a sikertelenségének okairól.

A tizedik F1-es idényét taposó Nico Hülkenber nevéhez egy  kellemetlen rekord fűződik: 175 futamon nem ért dobogós helyen célba.

A 32 éves német ezt egyáltalán nem tartja cikinek, mert szerinte az első három hely eléréséhez pedig több dolog együttállása is kell, többek között egy „megfelelő autó” és „jó helyen kell lenni jó időben”, ami például a második F1-es és első ferraris szezonját töltő Charles Lecler-nek megadatott – erről meg is van a véleménye:

2019-ben, két futammal a vége előtt, azaz 19 nagydíj után...

  • Charles Leclerc 249 pontjával a harmadik helyen áll a tabellán a már (hatszoros) világbajnok Lewis Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas mögött. A fiatal monacói szerzett hét pole-t, nyert két futamot, összehozott még két második és öt harmadik helyezést, amikor pedig célba ért (17/19), akkor a hatodik helynél hátrébb soha nem végzett.
  • Ezzel szemben az idényvégéig még reanult-os Nico Hülkenberg 37 pontot szerzett idén, legjobb helyezése pedig egy ötödik hely.

Hülkenberg egyébként elégedett F1-es pilóta, mert míg a pilóták jöttek-mentek az F1 elmúlt tíz évben, addig neki végig volt ülése, ettől még persze..

„Nyilván egy másmilyen rekordot szeretnék tartani, ahogy szerettem volna több pontot, dobogós helyezést és győzelmet szerezni, de másképp alakultak a dolgok, aminek okaival tisztában vagyok. Békében vagyok magammal és nyugodtan alszom éjszakánként. Továbbra is szeretném folytatni a versenyzést, de ha nem jön össze, az élet akkor is megy tovább.”

A németnek jelenleg még nincs ülése 2020-ra, és sok helyre már nem is mehet, most az tűnik valószínűnek, hogy nem tud maradni az F1-ben:

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.