Leclerc szerint egy dologban jobb nála Vettel

Charles Leclerc tudja, hogy még kell fejlődnie, és már azt is tudja, hogy pontosan miben.

Az idény elején egészen úgy tűnt, hogy Charles Leclerc lesz a Ferrari vezére, Sebastian Vettel ugyanis nemcsak lassabb volt fiatal csapattársánál (leginkább az időmérőkön), de sok egyéni, olykor kifejezetten amatőr hibákat vétett.

A szezon kicsivel több mint felénél a négyszeres világbajnok német viszont megelőzi Leclerc-t a világbajnoki tabellán, ami több dolognak is köszönhető kezdve Leclercet sújtó csapatutasítástól és rossz stratégiától egészen a szerencséig, de persze Vettel rutinját és képességeit sem szabad elvitatni.

A fiatal monacói szerint egy dolognak köszönhető, hogy jelenleg jobb nála csapattársa:

„Seb egyértelműen jobban csinál valamit nálam a hosszabb etapokon, amikor nagyobb a gumikopás. Meg kell értenem, hogy én miért küszködök jobban, mint ő, miért kopnak jobban az én gumijaim.

Volt néhány futam, ahol az időmérőn még elég gyors voltam, de alapvetően a versenyek végén már inkább csak szenvedek. Azt is meg kell értenem, hogy mit kell változtatnom a vezetési stílusomon. De lehet, hogy az autó egyensúlyával kell kompromisszumot kötnöm, elvégre a versenyekért osztanak pontot, nem az időmérőért.”

A gumikezelés komoly problémát jelent az F1-ben:

(Forrás: Autosport, GP HÍrek, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon