Lefokozza Verstappen csapattársát a Red Bull?

Sokba kerülhet a gyenge szereplés Pierre Gaslynak a Red Bullnál.

A 2019-es idényben a Red Bull eddig még nem váltotta meg a világot: bár két futam után a harmadik helyen áll a konstruktőrök között, a két pilótája közül Gasly (egyelőre) nem tudja a tőle elvártakat hozni.

Azt persze a Forma–1 és a Red Bull sztármérnöke, Adrian Newey is elismeri, hogy rossz autót építettek, ugyanakkor az Ausztrál Nagydíjon és a Bahreini Nagydíjon Max Verstappen így is összehozott egy 3. és egy 4. helyezést (27 pont), míg a Toro Rossótól előléptetett Gasly csak egy 11. és egy 8. helyezést (4 pont) tud felmutatni.

Jacques Villeneuve szerint a francia pilóta nem számíthat sok jóra a jövőben a Red Bullnál:

Az 1997-es világbajnok szerint Gasly előléptetése olyan volt, mintha az F2-ből az F1-re váltana a pilóta, amit hajlamosak alábecsülni, mert ez valakinek könnyebben megy, másoknak kevésbé.

És akkor van még nyomasztó tényező, például az, hogy az RB nem titkoltan Verstappen köré építi a csapatot, illetve Gasly hibáztatja a csapat gyenge kezdéséért.

A Red Bullnál volt már arra példa, hogy idény közben küldték el az egyik pilótát, 2016-ban éppen Verstappen váltotta Danyiil Kvjatot.

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon