A legendás GT40-nek és a vadonatúj Ford GT-nek is elkészült a Lego-változata, ami eléggé élethűen idézi meg a Le Mans-győztes versenygépet és a mai szuperautót.

A Ford két ikonikus sportautója, az 1966-ban hármas Le Mans-i győzelmet arató GT40 és a vadonatúj Ford GT is elkészült Lego-változatban. A Speed Champions készletben a két autón kívül a pilóták figurái, egy kockás zászló és a nyertesnek járó trófea is megtalálható. A kisautókat elsősorban gyerekeknek tervezték, de nem feledkeztek meg a felnőtt rajongókról sem, akikről tudták, hogy szigorúan bírálják majd el a modellek hitelességét, ezért élethűre építették azokat.

1966-ban az új-zélandi Bruce McLaren és Chris Amon nyerte meg a Le Mans-i futam első helyét egy GT40-nel, de másodikként és harmadikként is ilyen típus ért célba. A GT40 alumíniumból készült karosszériájában egy 7 literes 8-as hajtotta a hátsó kerekeket. A Ford legelső Le Mans-i győzelmét még három hasonló diadal követte, és ezt a legendát élesztette fel az új Ford GT, aminek versenyváltozata a GTE Pro kategóriában idén is győzelmet aratott Le Mans-ban.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon