Szabadidő-terepjáróból sosem elég, így lehetnek ezzel a Lexusnál is. A most kapható NX és RX mellé nemcsak egy kisebb típust terveznek, hanem egy új csúcsmodellt is, ennek előzetesét mutatták be LF-1 Limitless néven.

LF-1 Limitless a neve, és valóban mintha semmi sem szabott volna határt a legújabb Lexus tanulmányautó tervezésénél. A crossover prototípus ennek megfelelően elég méretes lett: 5,01 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,6 méter magas, a kerekei 22 colosak, és a tengelytávja is csaknem eléri a három métert.

A formája azonban messzire rugaszkodik a szabadidő-terepjárók bakancsformájától, inkább mintha egy megemelt kombit látnánk magunk előtt. Igazi crossover tehát az LF-1 Limitless, hiszen az alacsony, nyúlánk alakja túrakocsinak láttatja, miközben kombi is. A Lexus hatalmas hűtőmaszkja és rafinált LED-es fényszórói mindenesetre megvannak rajta.

A vezetéséről kevesebb szó esett a bemutatóján, mint a benne való utazásról, és bele kell törődnünk, hogy ez a jövő. A hajtása lehet tisztán elektromos vagy hibrid, akkumulátoros vagy üzemanyagcellás, és önvezető módja is lenne. A lényeg inkább az, hogy a nappali szobányi utastérben négy teljesen egyforma ülés van, amiben ülve azért kipróbálnánk egy utazást.

 

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon