Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Lexus neve egyet jelent a hibrid autókkal, de tisztán elektromos hajtású autójuk egyelőre nincsen. Mégis úgy képzelik el, hogy a jövő luxusautóját csak villanymotorok hajtják, ezt mutatták meg a tokiói autószalonra készült prototípussal. Az LF-30 megvalósulására még akár egy évtizedet is várni kell, de jól mutatja, mire számíthatunk a márkától.

A képeken talán nem látszik, de az LF-30 egy jókora luxusautó,

az áramvonalas karosszéria 5,09 méter hosszú, két méter széles és 1,6 méter magas. A tengelytávja 3,2 méteres, ami akkora, mint a jelenlegi luxuslimuzinok nyújtott változatában. A szárnyas ajtókon megközelíthető utastérben ezért bőséges a hely négy utasnak.

A teljesítményével is figyelemreméltó a Lexus elektromos tanulmánya. Mind a négy kerékhez került egy villanymotor,

a végsebessége 200 km/óra. A padlóba épített akkumulátor 110 kilowattórás, ezzel 500 kilométer is lehet a hatótáv.

A vezetőülés a vetített műszerekkel és a vágott kormánnyal elég sci-fi,

és az utazás kényelméről is high-tech extrák gondoskodnak. A panorámatető például gombnyomásra csillagos égboltot vetít, az oldalüvegek szintén gombnyomásra elsötétíthetők, és a fedélzeti mesterséges intelligencia utasonként képes önállóan állítani a klímát.

Az LF-30-hoz hasonló kapszulák megjelenése még odébb van, de a Lexus azt ígéri, hogy már novemberben bemutatja az első elektromos autóját, amit meg is lehet venni, várhatóan a kompakt crossover UX alapján.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.