Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha már mindent tartanak a Lidlben, éppen autót ne kínálnának? A német diszkont áruházlánc az új autókat is felvette a kínálatba, és bár egyelőre csak egyféle típust lehet választani, gyorsabb hozzájutni, mint elintézni a nagybevásárlást.

A Lidl az első élelmiszer-áruházlánc a németeknél, ahol autót is lehet kapni, igaz, egyelőre csak a helyi vevők juthatnak hozzá. Nem vásárlásról, hanem lízingről van szó, amit a kizárólag online megrendeléssel pillanatok alatt el lehet intézni. A szolgáltatás honlapján ki kell választani a nekünk tetsző opciókat, és 15 perc alatt megvan az autó.

Csak egyféle típust találsz a Lidl kínálatában, de az éppen egy tökéletes városi bevásárlóautó,

a Fiat 500, amit fehérben, feketében, szürkében is pirosban lehet kérni, 1,2 literes, 69 lóerős benzinmotorral. Nem fapados kocsikról van szó, a multifunkciós bőrkormány, a Bluetooth kihangosítós rádió, a parkolóradar és a klímaberendezés mindegyikben benne van.

A szolgáltatás ára attól függ, hogy mennyi időre és milyen sokat használnád az autót. 24, 36 vagy 48 hónapra, évi 10 vagy 15 ezer kilométerre szólhat a lízing, plusz biztosítást 67 euróért, téli gumit 12,5 euróért lehet kérni havonta.

A berlini Vehiculum céggel közösen indított szolgáltatás eleinte Berlinben, Erfurtban és Halléban érhető el, első körben április 30-ig ezer autót lehet lefoglalni.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.