Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még többre képes az eddigieknél a Seat Leon sportváltozata: a modellfrissítéssel tovább fokozták a Cupra teljesítményét.

Szépen izmosodik a Seat sportos kompaktja, a harmadik generációs Leon Cupra kivitele ugyanis újra erősebb lett. Bemutatásakor még 265 és 280 lóerős változatokban kaphattad meg, majd időközben csendben 290 lóerőre növelték a csúcsmodell erejét. Most elérkezett a ráncfelvarrás ideje, ami egy ilyen tüzes kompakt esetén további lóerőket jelent.

Kereken 300 lóerőre képes már a Leon Cupra, ami azt jelenti, hogy a Ford Focus RS, Honda Civic Type R és Volkswagen Golf R után belépett a háromszázasok klubjába. Nem tudni, hogy ez mennyivel tette gyorsabbá, de a kezelhetőségének biztosan jót tesz, hogy immár 4Drive összkerékhajtással is rendelheted (a kombit kivéve, merthogy a Leon Cuprából olyan is van).

Sok mindenen nem kellett változtatni a ráncfelvarrással, hiszen az élekkel megrajzolt forma még évekkel a bemutatása után is jól áll neki, akárcsak az élénk színű könnyűfém kerekek. Újdonság azonban a dugóasszisztens, amit nagyra értékelsz majd a reggeli csúcsban araszolva: a távolságtartó és sávtartó rendszerek 60 km/óráig szinte önvezetővé teszik a Leont.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.