Éppen 40 évvel ezelőtt mutatták be A kém, aki szeretett engem című James Bond-filmet, aminek Roger Moore mellett a tengeralattjáró Lotus Esprit S1 volt a sztárja. A gyártó most ennek emlékére készített egy speciális kivitelt az Evora alapjára, ami úszni sajnos nem tud.

A könnyű építésű brit sportkocsik rajongói egy kicsit még várhatnak egy új Lotus modell bemutatására, a márka ugyanis csak egy újabb limitált kivitellel állt elő. Az Evora Sport 410 alapjára épül az a sportkocsi, amelynek megjelenése az Esprit S1-et idézi a negyven évvel ezelőtti A kém, aki szeretett engem című James Bond-filmből.

Az Evora formája nem változott, de a fekete frontrész és az oldalán végigfutó fekete csík a fehér fényezéssel együtt egyértelműen a film sztárját juttatja eszünkbe. Bár azóta jelentősen fejlődött a technika, de az Evora sem képes igazából a víz alatt úszni. Gyorsan menni azonban igen, hiszen a 3,5 literes, kompresszoros V6-os motorja 410 lóerős, ami az 1280 kilogrammos sportkocsit 3,9 másodperc alatt gyorsítja százra.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon