Már épül az első magyarországi Tesla Supercharger állomás

Sokáig tervezgették, de most úgy tűnik, hogy végre tényleg felépül az első Tesla Supercharger töltőállomás Magyarországon, amit hamarosan követhet egy második is. A töltőket a hosszabb utazáshoz ideális helyre telepítik.

2015-ben és 2016-ban is úgy lehetett tudni, hogy végre megépül az első Tesla Supercharger állomás Magyarországon, olyan nagyteljesítményű gyorstöltő, amivel még a Model S-nek is elegendő energiát lehet vételezni viszonylag rövid időn belül. A tervek azonban egészen eddig nem váltak valóra, de most úgy tűnik, hogy nem kell tovább várnunk: már építik az első töltőállomást.

A villanyautosok.hu számolt be az építkezésről, és képeket is csatoltak hozzá, amiből úgy tűnik, hogy tényleg elkezdődött a Supercharger telepítése. Az elektromos autósok közösségét kiszolgáló portál szerint méghozzá nem is kicsi, 16 állásos töltő épül, amiből kezdetben 4 állást üzemelnek be, a többit a terheltség függvényében adhatják hozzá.

A Tesla honlapján a Supercharger állomásokat mutató térképen már ott is van a pont, ami a hosszabb utazásokhoz ideális helyen, az M1-es autópálya egyik győri pihenőjében, egy üzemanyagtöltő állomás parkolójában épül. Az átadás dátumaként 2017 vége szerepel, és már rajta van a térképen a második magyarországi állomás is: az M7-es mentén, Nagykanizsánál, amivel a horvátországi tengerpart válik Teslával is könnyen elérhetővé.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon