Az egyik legtehetségesebb Forma–1-es pilóta napra pontosan négy éve hagyta el a földi versenypályát.

Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos fejsérülést, miután az esős pályáról lesodródott és 160/km-órával belerohant egy mentést végző munkagépbe.

A francia pilótát az eset után azonnal a mei kórházba szállították, ahol többórás életmentő műtét során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából, bár sikerült megmenteni az életét, de visszafordíthatatlan agyi károsodásokat szenvedett.

A hosszabb japán kórházi ellátást követően Bianchi állapota elég stabil volt ahhoz, hogy hazaszállíthassák Franciaországba, és egy nizzai kórházban folytathassák rehabilitációját. Állapota viszont nem javult, végül 285 nappal balesetét követően, nem sokkal a 26. születésnapja előtt 2015. július 17-én elhunyt.

Jules Bianchit a Ferrari tehetségkutató programjának volt a tagja, őt tartották a legtehetségesebb F1-es pilótának. Halála után az FIA felülvizsgálta és szigorította a biztonsági előírásokat, valamint tisztelgésül a francia pilóta emléke előtt, visszavonultatta a 17-es rajtszámot, amellyel Bianchi utolsó évében versenyzett.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon