Már készül a 447 km/órára képes Koenigsegg Agera RS utódja
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem kell sokáig kibírni új Koenigsegg nélkül, hiszen a svéd gyártó már a jövő év elején leleplezi a következő szuperautóját. Az Agera RS utódját még gyorsabbnak ígérik, ami azt jelenti, hogy akár újabb sebességrekordot is dönthetnek vele.

2015-ben, amikor az Agera RS megjelent, a Koenigsegg még abban az évben eladta mind a 25 példányát. Pedig akkor még nem lehetett tudni, mire képes a szuperautó, hiszen a gyári tesztpilóta csak 2017-ben döntötte meg a leggyorsabb sportkocsi rekordját, amikor két mérés átlagából 447 km/órát futott, de az egyik körön a 458 km/órát is elérte.

Most pedig elismerte a gyártó, hogy dolgozik az Agera RS utódján.

Csak egy hátsó sziluettet mutattak meg róla, amiből nem sok derül ki, de hozzá néhány részletet is elárultak. Például azt, hogy az újdonság gyorsabb lesz az Agera RS-nél, így nem kell tartaniuk attól, hogy közben a Bugatti Chiron és a Hennessey Venom is a rekord megdöntésére készül. Az Agera pedig továbbra sem lesz hibrid, azt a technikát a Regera kapja meg, az RS utódja megmarad a V8-asnál. Az első prototípust 2019-ben a genfi szalonon leplezik le.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.