Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha sportos kisautóra vágysz, akkor a Fiesta ST az egyik legjobb választás. De mi a helyzet akkor, ha már szűkös a háromajtós? Most itt a megoldás.

182 lóerős turbós motorjával és isteni futóművével a Fiesta ST eddig is az egyik legjobb választás volt a sportos kisautók között. De a Ford ügyes kisautója Európában eddig csak háromajtósként volt kapható, ami néhány élethelyzetben már kevés lehet. Gyakran préselődtek be a barátaid a hátsó ülésre? Vagy már apuka lettél, és a gyerekülést is be kell legózni hátra? Mostanáig kellett várnod, de itt a megoldás: az ötajtós Fiesta ST.

Az ST ebben a kivitelben is 182 lóerős és 240 Nm a legnagyobb nyomatéka, ami azt jelenti, hogy a kézi váltóval fürgén kapcsolgatva 6,9 másodperc alatt gyorsulhatsz százra és 225 km/órás végsebességet érhetsz el. De a kanyarodási képességei a leginkább meggyőzőek ennek az autónak. Mégis van egy oka, amiért fontolóra kell venned, hogy inkább a háromajtós mellett döntesz. A még izgalmasabb, 200 lóerős ST 200 kivitel ugyanis csak három ajtóval érhető el.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.