Rekordot döntött egy befagyott svájci tavon az a brit snowboardos, aki egy Maseratival húzta magát, és több mint 150 km/órás sebességet ért el. Nem sokan vállalkoznak ilyesmi kalandra, ő is a saját korábbi rekordját döntötte meg.

Miközben mindenkit az foglalkoztat, hogy mi történik a pjongcsangi téli olimpián, egy brit snowboardos új Guinness-világrekordot állított fel a leggyorsabban húzott snowboardos kategóriájában. Jamie Barrow nincs az olimpián, mert 2013-ban egy sérülés miatt ott kellett hagynia a nemzeti csapatot, de akkor elhatározta, hogy új rekordokat fog dönteni snowboardjával.

és mivel a Guinness-rekordok megkövetelnek egy ellenkező irányú mérést is, a két eredmény átlaga végül 149,65 km/óra lett. Jamie ezúttal egy Maserati Levante után kapaszkodott, ami természetesen összkerékhajtású, és Pirelli szöges abroncsokkal szerelték fel, amelyek egyenként 474 darab, 4 milliméteres szöggel kapaszkodtak a befagyott tó jegén.

A pályát előtte gondosan előkészítették, és mivel a mérés csak egy 100 méteres szakaszon történt, előtte és utána is letakarítottak még 400 métert a gyorsuláshoz és a biztonságos megálláshoz. A Maseratiért pedig nem kellett messzire menni, hiszen a luganói kereskedőnek, aki felajánlotta a Levantét, éppen St. Moritzban is van egy bemutatóterme.

Ha azt hiszed, hogy elég őrült ez a tempó egy snowboardon, akkor nézd meg, hogyan döntöttek rekordot sítalpakon:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon