21 embert tartóztatott le a chicagói rendőrség egy autómegosztó cégnél történt lopás ügyében, amikor hamisított adatokkal mintegy száz autót kötöttek el a rendszerből. A beépített GPS segítségével persze elég gyorsan meglett mind.

A car sharing lényege, hogy az okostelefonos alkalmazásoddal könnyen találhatsz egy közautót, és ki is nyithatod, a kulcs már a kesztyűtartóban van. Ez a könnyű autóhoz jutás tetszhetett meg annak a csapatnak, akik mintegy száz közautót kötöttek el a car2go chicagói hálózatából. A helyi rendőrség 21 embert tartóztatott le az esettel kapcsolatban.

A nyomozás során kiderült, hogy ellopott vagy hamisított személyi adatokkal és bankkártyákkal bérelték ki az autókat, de azokat már nem akarták visszaadni. Az elsőre pofonegyszerű terv mégsem vált be, hiszen

A Daimlerhez tartozó car2go mindenkit megnyugtatott, hogy az eset során nem kerültek veszélybe a felhasználók adatai, és csak Chicagóban kellett felfüggeszteni a szolgáltatást, amíg a száz autó visszakerül a helyére, hogy ismét elvihesd – de csak addig, amíg szükséged van rá.

(Képek: car2go USA)

Ezt sem gondolták át rendesen:

Ez is érdekelhet:

Mindeközben Budapesten:

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon