Most nyílt meg az első európai Mazda-múzeum a németországi Augsburgban, ahol a márka csaknem száz éves történetét és legszebb modelljeit nézheted meg. Ha szereted a Mazdákat, akkor ide egyszer el kell menned.

Európában most először nyílik Mazda-múzeum a németországi Augsburgban. A saját útját járó japán márka tárlata a helyi Emil Frey márkakereskedés kezdeményezésére, a német importőr támogatásával jött létre, tehát olyan komoly múzeumról van szó, amiért megéri tenni egy kirándulást, ha München környékén jársz.

A kiállítás 45 járművet mutat be, köztük nemcsak Európában, de más kontinenseken forgalmazott ritkaságokat, és a Frey család magángyűjteményéből származó értékes darabokat is. Hogy tökéletes legyen a hangulat, a múzeumnak egy 1897-ben épült, azóta felújított villamos remíz ad otthont, ahol rendezvényterem, étterem és ajándékbolt is van.

A kiállított autók között van egy 1967-es Mazda Cosmo Sport, egy 1969-ből származó Mazda Luce RX87 és egy 1992-es Mazda RX-7, az eddig a legnagyobb darabszámban eladott Wankel-motoros modell is. Ez a trió mutatja meg, hogy a Mazda milyen régóta foglalkozik a különleges forgótárcsás motor fejlesztésével, és a hírek szerint a Wankel történetének még mindig nincs vége.

De szerepel a gyűjteményben a Mazda első tömeggyártású személyautója, az 1960-as R360 egy példánya, egy 1962-ben gyártott, háromkerekű K360 kisteherautó, egy 1966-os Familia 1000 Coupé és az első, Németországban hivatalosan árusított 616-os 1976-ban készült darabja, sőt 1992-ből az egyedi, középmotoros, könnyűépítésű sportautó, a Mazda AZ-1 egy példánya is.

A kiállított autókat folyamatosan váltogatják majd, hiszen a Mazda márkakereskedelemmel 1978 óta foglalkozó Frey család gyűjteményében ennél jóval több, mintegy 120 darab található, amiből mindig újabb gyöngyszemeket vesznek elő. Ha Mazdád volt, Mazdád van, vagy nincs is Mazdád, de szimpatikus a márka, akkor most már tudod, hogy miért érdemes elmenni Augsburgba.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon