Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már a McLaren újkori szuperautója, a P1 sem egy gyakori látvány, de a versenyváltozatára ez még inkább igaz. Nem sok GTR kerül majd a szemed elé, hiszen a britek összesen 45 darabot készítettek belőle, és ezek nagy része ritkán gurul ki a versenypályák bokszaiból. Erről van szó:

A P1 GTR eleve versenypályára termett, szélesebb nyomtávja felett teljesen egyedi a karosszéria, és légterelő elemből is jóval több van rajta, mint az utcai autón. Nem beszélve a belső térről, ahol a Formula–1-es autókban látott kormánykereket és versenyautós műszerezettséget találsz. Ahhoz, hogy közúton is használható legyen, országonként más előírásoknak kell megfelelni: ezen a P1-en például a plexi szélvédőt üvegre kellett cserélni, de az oldalablakok műanyagok maradhattak.

Most pedig egy szerencsés meg is veheti magának ezt a példányt, amire aztán rendszámot tehet, és kedve szerint járhat vele a közutakon. A Hollandiában eladásra kínált P1 GTR ára alaposan megválogatja majd a vevőjelölteket, hiszen a 4,3 millió dollárt, azaz 1,2 milliárd forintot kérnek érte.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.