Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nemhogy a nézők, de maguk a pilóták sem értik mi történik.

A toro rossos Carlos Sainz elismerte, hogy ő és társai szenvednek, hogy megértsék, mi elfogadható a pályán, és mi nem, ezáltal pedig, hogy mi lesz, és mi nem lesz büntetve, mivel a szabályok nagyon összezavaróak.

Az utóbbi időben a helyzet eléggé komplikáltá vált. Úgy gondolják, Bernie Ecclestonet azért hívták a FIA-hoz, hogy felülvizsgálják a rendszert és hogy a jelenlegi szabálykönyvet felszabdalják és alapoktól kezdik a következő szezontól, nemcsak hogy egyértelműbbé tegyék a pilótáknak és a rajongóknak, de azért is, hogy segítsék látványosabbá tenni az egészet.

Sainz azt mondta, hogy nehéz úgy élvezni a sportot, amikor az túl bonyolult, hogy megértsék, különösen a nézőknek otthon.

“Nekem és a többi pilótának sem egyszerű megérteni, nemhogy azoknak, akik számítanak: a rajongók, a nézők, a nagybátyám, a szüleim, a nagyapámék – mondta a spanyol. – Nézik a versenyt, de közben fogalmuk sincs, mi folyik. Ötletük sincs. Múlt vasárnap családi vacsorán voltam és most nem értik a Forma-1-et. Nekem meg elég nagy szégyen, hogy nem tudom elmagyarázni nekik. Még magamnak sem, hogy miért adnak büntetést erre, vagy arra. Ez bonyolult. Ez egy nehéz helyzet, amit most nem élvezek.”

Sainz azt mondta, nehéz elfogadni egy büntetést, amikor nem tudni pontosan, hogy miért is kaptad, mások pedig ugyanazért a “sértésért”, miért nem.

“Belebonyolódtam ezekbe a helyzetekbe, de az a 2-3 rossz dolog, ami történt, az nagyon fel tud húzni. Nehéz elfogadni. Egyértelműen túl sok beszélgetés zajlik a pályán kívül a büntetésekről, de a verseny alatt is a büntetésekről beszélnek, hogy az várható-e vagy sem. Helyzetek, amiknek nem kellene megtörténniük.”

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.