Még az önvezető autókat is vonzóvá teszi ez a Lamborghini

Lehet, hogy a világ megállíthatatlanul halad az önvezető autók felé, de ha így van, akkor legalább hozzuk ki belőle a legtöbbet. Ezt gondolhatták a Lamborghini mérnökei a Terzo Millennio Concept fejlesztésénél.

Sokan várják már az önvezető autókat, de legalább olyan sokan tartanak tőle, hogy elvész a vezetés élménye, főleg az olyan márkák rajongói, mint amilyen a Lamborghini is. De nem kell csalódniuk akkor, ha a jövő szuperautója olyan lesz, mint amit Terzo Millennio Concept néven vázolt fel az olasz gyártó.

Mintha tényleg a jövőből jött volna, elég futurisztikus a formája ahhoz, hogy bármikor feltűnjön egy következő Batman-filmben. Az áramvonalas alakot az is lehetővé teszi, hogy a meghajtásról gondoskodó négy elektromotort egyenesen a kerekekbe építették, így szabadabb kezet kaptak a formatervezők, jóformán az egész karosszéria aerodinamikai elem.

Tehát elektromos hajtású a Terzo Millennio Concept, de az energiát egyáltalán nem a ma ismert akkumulátorokból veszi. A Lamborghini mérnökei szuperkondenzátorban gondolkodnak, amivel a töltés és az energia leadása is sokkal gyorsabbá válhat. Sőt, a szénszálak közé szőtt speciális szálakkal a karosszéria is energiatárolóként működne.

A szénszálas anyag egyszerre könnyű és merev, de ha megsérül, akkor nem lehet javítani. Ennek a megoldásán is dolgoznak már a Lamborghininél egy öngyógyító módszer kidolgozásával. A hajszálrepedéseket azonnal kitöltené egy olyan anyag, ami megszilárdulva ugyanolyan ellenállóvá tenné a szerkezetet, mint amilyen eredetileg is volt.

Önvezető autóról volt szó az elején, és a Terzo Millennio Concept erre is képes. De nem csupán az autópályán, mint a többi autó, hanem egy versenypályán is bármikor lezavar egy gyors kört önállóan. Megmutatja neked az ideális íveket, utána pedig mehetsz egy kört te is az autó köre ellen, akárcsak a kedvenc videojátékodban.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon