Még egy Škoda nevét kell megjegyezned
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan sikeres lett a Kodiaq, hogy nem tudnak eleget gyártani belőle. Ha neked is bejön a hétüléses Škoda, de nem tudsz várni, vagy nem is kell neked akkora autó, akkor itt a megoldás A Yeti utódja egy kompakt Kodiaq lesz, és ahhoz hasonlóan furcsa nevet kap.

Néhány napja feltűnt néhány kémfotó a Škoda legújabb típusáról, a Yeti utódjáról. A cseh márkánál nem akarták, hogy rossz minőségű képek vigyék hírét az újdonságnak, ezért gyorsan kiadtak néhány profi képet az autóról, amit még alaposan álcáztak. De jó néhány dolgot már elárultak róla, többek között azt is, hogy hogyan fogják hívni.

Most figyelj, mert nem olyan egyszerű, mint a Yeti. A neve Karoq. Škoda Karoq. Elsőre furcsán hangzik, de ha melléteszed, hogy a csehek nagyobb típusának neve Kodiaq, akkor máris ismerősebben cseng. Az álcázott autóról készült képek szerint pedig nemcsak a neve, hanem a formája is hasonlít majd a nagymedvéről elnevezett típusra.

Például ugyanolyan rácsozott hűtőmaszkot kap, mint a Kodiaq, de a fényszórók és a hátsó lámpák is hasonlóságot mutatnak. A méretei azonban jelentősen eltérnek. Amíg a Kodiaq egy 4,68 méter hosszú, hétüléses szabadidő-terepjáró, addig a Karoq hossza 4,34 méter lesz, és csak öt üléssel kínálják majd. De mögötte még 521 liternyi csomagnak jut hely.

A motorkínálat nem okoz meglepetést, a Škoda legújabbjait kapja meg a Karoq. A belépőmodell a háromhengeres 1.0 TSI lesz 115 lóerővel, ezt az új 1.5 TSI követi 150 lóerővel. A dízelek sora a 115 lóerős 1.6 TDI-vel indul, a 2.0 TDI pedig 150 vagy 190 lóerővel kerül majd bele. Szintén biztos, hogy DSG váltó és 4x4 hajtás is rendelhető lesz hozzá.

Jól mutat a kamuflázs minta, de néhány részletet azért rejtve hagy, ezért figyeld majd a bemutatót is. A Škoda már most elárulta, hogy május 18-án leplezi le a végleges modellt, így a Karoq premierjére már csak pár hetet kell várnod. Még az idén kapható lesz, úgyhogy ha nem jut neked Kodiaq, akkor a Karoq jó megoldás lehet.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.