Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sabine Hoppe és Thomas Rahn nem éppen a megszokott módját választották a világkörüli útnak. Óceánjáró hajó vagy repülőgép helyett egy 40 éves Mercedes lakóautóval indultak el, és hat év alatt lenyűgöző tájakra jutottak el vele.

Ha világkörüli útra indulnánk, és úgy döntenénk, hogy autóval vágunk neki, akkor valami igazán masszív járműre lesz szükségünk. Ebben a kérdésben biztosra ment Sabine és Thomas, hiszen a Mercedes-Benz teherautójából épített lakóautót választották. A bájosan bumfordi kocsinak még nevet is adtak, Paulának hívják.

2009-ben vágtak neki Ázsiának, és úgy tervezték, hogy három év alatt járják be, de annyi fantasztikus élményben volt részük, hogy végül még ugyanennyi időt úton töltöttek, hosszában átszelték az amerikai kontinenst és Afrikát is. 6 év alatt összesen 54 országot jártak be, mialatt 120 ezer kilométert tettek meg. Paula nagyszerűen bevált erre a célra, a 11 négyzetméteres kabinban remekül elfért a franciaágy és még egy fatüzelésű tűzhely is.

1977-ben gyártották, immár negyven éve, de megbízhatóan rótta a burkolat nélküli utakat. Európából már kikoptak ezek a járművek, de a világ más tájain még napi használatban vannak, taxiként vagy állatszállítóként is beválnak.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.