Még ütősebb lett a 600 lóerős Nissan GT-R Nismo

Már több mint tizenkét éve annak, hogy megjelent a GT-R jelenlegi generációja, de a Nissannál még nem gondolták úgy, hogy itt lenne a modellváltás ideje. Helyette inkább vadítottak még a Nismo néven kínált csúcsváltozaton.

Nagy dobás volt a Nissantól a GT-R jelenlegi generációja, ami úgy folytatta a Skyline fél évszázados történelmét, hogy arra a világ minden táján vágytak. Az Italdesign stúdióval együtt már megmutatták, milyen lenne az utódja, és a fantasztikus vonalú prototípus limitált példányszámban gyártásba is kerül, de a GT-R is folytatja a pályafutását, minden eddiginél kiélezettebb változatban.

A külseje még ragadozóbb lett azzal, hogy az első sárvédőkre légkilépő nyílásokat vágtak, ezek egyenesen a GT3-as versenyautóról származnak, és az első kerekektől vezetik el a hőt. A szénszálas anyagból készült elemeket új technológiával gyártják, és ez is hozzájárul a 30 kilogrammos súlycsökkenéshez.

A hatfokozatú duplakuplungos váltót azonban átprogramozták, a feltöltők turbináit is átnézték, a futóművet és a szervokormányt áthangolták, és nagyobb karbon-kerámia féktárcsákat szereltek a 20 colos Rays kovácsolt kerekek mögé, hogy még kívánatosabb legyen a Nissan sportautója.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon