A Vesta bemutatásával kezdett új életet a Lada, a mutatós külsejű, modernebb technikájú, de még mindig kedvező áron kínált szedán és kombi magasabb szintre emelte az orosz márkát. Nem marad el a sportváltozata sem, amit hamarosan gyártásba küldenek.

Kár lesajnálni a Ladát, hiszen a Vesta minden téren hatalmas előrelépésnek számít, ráadásul egészen széles a kínálata. Motorból ugyan csak egyféle van hozzá, de kapható szedán és kombi karosszériával, sőt, megemelt futóművel, divatos Cross kivitelben is. Két éve egy sportos változatot is bemutattak belőle, most pedig bejelentették, hogy hamarosan indul a gyártása is.

A legutóbb közzétett képek szerint a Vesta Sport szériagyártású változata szinte nem változik a tanulmányhoz képest. Az új lökhárítók, a küszöbtoldatok, a hátsó szárny, a 17 colos kerekek és a kétoldalt kivezetett kipufogóvég tényleg sportos külsőt adnak neki, amire csak rátesz még egy lapáttal, hogy a kontúrokat piros színnel emelték ki.

Műszaki téren csak annyit árultak el róla, hogy a futóművét 16 milliméterrel leültették, de még így is 16 centiméter a hasmagassága, amivel nem fog egyhamar leérni az alja. Arról, hogy milyen motort tesznek bele, és lesz-e az európai piacra szánt változata, talán csak a premierjén, az augusztusi moszkvai autószalonokon árulnak el részleteket.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon