Megint áll a bál a Force India körül
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Folytatódik a (Racing Point) Force India kálváriája.

A Force India helyezete elég érdekesen alakult és alakul, ugyanis még a Magyar Nagydíj előtt az istálló egyik pilótája, Sergio Pérez – állítólag több csapattag kérésére – csődeljárást indítványozott a csapata ellen, mert az alakult léte erősen kérdésessé vált. Ekkor jött a williamses Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll (és konzorciuma), aki megvette az istállót és rendezte a tartozásokat. Ezt követően a csapat megkapta az indulási jogot, így már a Belga Nagydíjon is a mezőny tagja volt.

A helyzet lehetne ennyire egyszerű is, de nem az, ugyanis volt egy másik jelentkező is a Force India felvásárlására, még pedig a csapat orosz tesztpiklótájának, Nikita Mazepinnek a milliárdos édesapja, Dimitrij Mazepin, aki az által irányított műtrágyagyártó céggel, az Uralkalival sokkal meggyőzőbb ajánlattal állt elő.

A milliárdos üzletember hoppon maradt, ezt pedig nem hagyta annyiban, a héten ugyanis keresetet nyújtott be a londoni legfelsőbb bíróságon a Force India csődbiztosa, az FRP Advisory ellen, mondván a csődeljárást lefolytató cég megtévesztően járt el és részrehajlóan, nem a csapat érdekeinek megfelelően döntött.

Azt nem tudni, milyen követelésekkel állt elő az Uralkali, de vélhetően kártérítést akar majd.

Eközben meg...

(Fotó: RaceFans)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.