Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még egy ok, amiért jobban várjuk az új Mustang érkezését: a Ford egy gyári tuningcsomagot is bemutatott hozzá, amivel még dögösebb, és nem utolsósorban még gyorsabb lesz a V8-as motorral szerelt izomautó.

Performance Pack a neve annak a csomagnak, ami még sportosabbá teszi a Ford izomautóját. A Mustanghoz eddig is elérhető készletben Brembo fékek, áthangolt kormányzás, átprogramozott menetstabilizáló elektronika és Torsen differenciálmű volt benne. A hamarosan érkező új Mustanggal együtt pedig a Performance Pack következő szintje is elérhető lesz.

A gyári sportcsomag neve Performance Pack Level 2, és az eddig felsoroltakon kívül egy centivel ültetett futóművet, állítható lengéscsillapítást, feszesebb rugókat és stabilizátorokat, valamint egészen hangsúlyos első légterelőt és hátsó szárnyat kap, ami tovább javítja a Mustang aerodinamikáját.

A Mustang pedig szélesebb 19 colos kerekeket is kap, amire 305/30 méretű Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsok kerülnek. Pontosan olyan gumik, mint amiket a Chevrolet Corvette Z06 vagy a Mercedes-AMG GT R is megkap. A Ford izomautója ezekkel nemcsak szédületesen néz ki, de még jobban tapad a kanyarokban.

Mint eddig, úgy a Performance Pack mostantól is az 5 literes V8-as motorral szerelt GT modellekhez érhető el. Az új Mustang pedig nemcsak az átrajzolt formája és a több extrával kibélelt utastere miatt lesz érdekes, hanem azért is, mert a mennyei hangú V8-asa már 460 lóerőre képes, és az ígéretek szerint 4 másodpercen belül gyorsul százra. Alig várjuk, hogy meghajtsuk!

Olvasd el, milyen élmény terelni egy V8-as Mustangot:

Amerikai álom európai álmodozóknak - Roadster

Ha nem is szerves része Magyarországon, de legalább néha-néha eleme az utcaképnek a Mustang. Évtizedekig viszont nem volt az - nemcsak Hegyeshalomtól keletre, hanem Európában sem nagyon, mert a Ford nem forgalmazta hivatalosan a kontinensen. Ez viszont csak jót tett az imidzsének, ahogyan az is, hogy közel háromezer mozi- vagy tévéfilmben szerepelt, például a Bullittban, amiben mellesleg a filmtörténelem egyik leghíresebb üldözési jelenetének volt alanya.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.